Bungalov ARD LOGIC K, Báhoň, časť Mlynica (predaný)

Bungalov ARD LOGIC K,  Báhoň,  časť Mlynica (predaný)

Lokalita: „MLYNICA“, Báhoň,okr.Pezinok
Architektonická kancelária ARD projekt | predaný 247 000

 

Najlukratívnejšia oblasť časti Báhoň.

 

Novostavba bungalovu,nachádzajúca sa v malebnej lokalite „MLYNICA“,obec Báhoň,okr.Pezinok,je určený na predaj vo fáze „na kľúč“,s terasou,s oplotením,chodníkmi a trávnatými plochami. Jednopodlažný dom typu ­bungalov je veľmi dobre dispozične riešený,objekt z architektonicko­výtvarného hľadiska je jednoduchý,čo vyplýva aj z jasne riešenej funkčnej skladby stavby.

 

Hlavný vstup do rodinného domu(bungalov) je situovaný z prednej strany objektu v priamej väzbe na dvojgaráž rodinného domu a je zrealizovaný z prekrytého zádveria. Rodinný dom(bungalov) je tiež prístupný z vonkajšej terasy v mieste obývacej izby s jedálňou a v mieste oboch detských izieb/výbeh do záhrady ,resp. na terasu/.

Zo vstupného závetria bungalovu je prístupné zádverie objektu,opatrené vstavaným šatníkom. Funkciou vstupného zádveria je aj vytvorenie filtra pre priame prepojenie domu s navrhovanou dvojgarážou.Umiestnenie dvojgaráže v objekte RD je navrhnuté v priamej väzbe na ulicu/verejné komunikácie/.Garáž bude slúžiť pre parkovanie 2 motorových vozidiel.

Pokračovaním zádveria bungalovu je vstupná chodba,z ktorej je pri vstupe prístupná izba rodičov/situovaná na prednej fasáde vedĺa hlavného vstupu/so samostatným šatníkom,pohotovostné WC s funkciou kúpelne pre izbu rodičov a navrhovaný prechod do centrálneho priestoru RD,situovaný v zadnej časti objektu v priamej väzbe na záhradu,ktorý tvorí obytný spoločenský veľkopriestor obývacej izby s jedálňou a kuchyňou.Na kuchyňu nadväzuje zásobáreň potravín­komora.Obývacia izba s jedálňou je priamo prepojená na vonkajšiu čiastočne prekrytú terasu,navrhnutú na bočnej strane objektu RD.

Samostatnú časť objektu tvorí nočná časť detí s chodbou,z ktorej sú prístupné dve detské izby,kúpeľňa a WC s integrovaným technickým vybavením domu/kotol,zásobník/a práčkou.Nočná časť detí je rovnako, ako všetky vnútorné priestory domu,prístupná zo vstupnej chodby objektu RD.Obe detské izby sú navrhnuté v priamej väzbe na záhradu,resp.čiastočne prekrytú terasu na boku objektu RD. Podkrovie bungalovu je v návrhu riešené ako otvorený priestor s funkčným využitím /povala na skladovanie/,výstup je navrhnutý stropným schodiskom z hliníkových profilov. RD je navrhnutý z tvárnic YTONG 375 mm,zateplenie obvodových stien je navrhnuté z NOBASILU,100 mm,strešná krytina BRAMAC,plynový kotol BAXI so 120 l zásobníkom.

Pozemok pre bunagalov

je rovinatý,zo zadnej časti sa nachádza plné oplotenie,na konci záhrady rastie krásna „smutná“ vŕba,ktorú zhotoviteľ zakomponuje do celkového návrhu záhradnej časti.

Výmera pozemku je 625 m2,zastavané plocha objektu je 166,45 m2,4 obytné miestnosti,obostavaný priestor 724 m3,úžitková plocha 139,60 m2,plocha krytých terás,vstup 51,10 m2,plocha strechy 257,51 m2.RD bude napojený na el.,plyn,vodu a kanalizáciu.